Kurs z kuchni staropolskiej

Celem jest przekazanie przepisów na tradycyjne potrawy z różnych zakątków Polski. Kursanci nauczą się przyrządzać takie dania jak faworki, tatar ze śledzia, medaliony jagnięce . Szkolenia przeznaczone są dla uczniów naszej szkoły, klas gastronomicznych i hotelarskich,  które chcą podnieść swoje kwalifikacje, jak również wszystkich chętnych zainteresowanych nabyciem wiedzy i umiejętności z zakresu sztuki kulinarnej.

Cel kursu

Przygotowanie uczestników do pracy w lokalach gastronomicznych. Zajęcia mają rozwijać ich umiejętności kulinarne oraz urozmaicić proponowane przez nich menu. Poza tym kurs promuje kulturę polską i tradycjonalizm.

Program kursu:

– przygotowywanie tatara ze śledzia,
– faworki w polewie miodowej,
– smażony łosoś bałtycki,
– jajecznica z zupą serową,
– medalion jagnięcy.

Kursanci po zakończonym szkoleniu otrzymują Certyfikat.

 

(Odwiedzin: 352 ,Dzisiaj : 1 )