Szkolenie jest oparte na czynnościach praktycznych i przekazywaniu wiedzy przez doświadczonego kelnera. Uczestnicy szkolenia mają możliwość samodzielnie przygotować flambirowane naleśniki, przygotować zastawę i menaże do serwisu specjalnego, poznać metody serwowania homarów, ostryg, ślimaków i kawioru oraz zasad ich konsumowania. Uczniowie poznają zasady motywacyjnego procesu obsługi kelnerskiej – triki kelnerskie, kultury przy stole ( savoir vivre) i „IMPROSTYLU”. Jest to styl nakrycia odpowiadający najnowszym światowym trendom, stanowiący nowatorską sztukę układania zastawy stołowej. Tworzy ona oryginalny wizerunek stołu wykraczający poza ramy standardów podstawowego nakrycia. Zajęcia wzbogacą wiedzę i umiejętności uczniów i pozwolą na lepszy rozwój zawodowy . Po ukończeniu warsztatów uczeń otrzymuje „CERTYFIKAT”.
Program szkolenia obejmuje:
– serwis specjalny ( Homary , Raki , Kawior , Ślimaki )
– standardy nakrycia stołu, zastawa i menaże do serwisu specjalnego, zasady konsumowania oraz metody serwowania.
– flambirowanie przy stoliku gości na wózku do flambirowania, ( np.: naleśniki, banany )
– serwowanie i porcjowanie owoców, np.: ananas, banan
– motywacyjny proces obsługi kelnerskiej – triki kelnerskie
– zastawa stołowa :
– linia sztućców stołowych ( pełny wachlarz )
– linia porcelany – cateringowa, dla gości VIP
– menaże restauracyjne – dodatkowa zastawa serwisowa itp.
– kultura przy stole ( savoir vivre).
– improstyl
(Odwiedzin: 841 ,Dzisiaj : 1 )