Nasz kurs nie tylko przygotowuje do przyrządzania orientalnych dań charakterystycznych dla tego zakątka świata. Zajęcia przede wszystkim uczą trafnego komponowania i łączenia ostrych i łagodnych smaków. Podczas części teoretycznej uczniowie poznają podstawowe składniki, bez których kuchnia tajska nie mogłaby istnieć. Nauczą się także rozróżniać marki produktów.
Uczestnicy będą mieli szansę zastosować zdobytą wiedzę w praktyce.
Zajęcia podnoszą umiejętności kulinarne uczniów. Wzbogacają również ich wiedzę teoretyczną dotyczącą kuchni tajskiej i stosowanych w niej produktów. Dzięki kursowi uczniowie mogą stworzyć we własnym domu potrawy, które do tej pory były zarezerwowane tylko dla ekskluzywnych restauracji.
Program kursu:
część teoretyczna – wprowadzenie w produkty japońskie, techniki obróbki i produkcji
produkcja, półprodukcja, przygotowanie baru:
gotowanie ryżu
obróbka ryb, warzyw, owoców morza i innych
gotowanie sosów i marynat
praktyczny trening:
przygotowanie wszystkich form sushi
przygotowanie sushi dla gości restauracji + aranżacja talerza
Kurs z kuchni tajskiej kończy się wydaniem certyfikatów
(Odwiedzin: 208 ,Dzisiaj : 1 )