Kurs z kuchni tajskiej

Nasz kurs nie tylko przygotowuje do przyrządzania orientalnych dań charakterystycznych dla tego zakątka świata. Zajęcia przede wszystkim uczą trafnego komponowania i łączenia ostrych i łagodnych smaków. Podczas części teoretycznej uczniowie poznają podstawowe składniki, bez których kuchnia tajska nie mogłaby istnieć. Nauczą się także rozróżniać marki produktów.

Uczestnicy będą mieli szansę zastosować zdobytą wiedzę w praktyce.

Zajęcia podnoszą umiejętności kulinarne uczniów. Wzbogacają również ich wiedzę teoretyczną dotyczącą kuchni tajskiej i stosowanych w niej produktów. Dzięki kursowi uczniowie mogą stworzyć we własnym domu potrawy, które do tej pory były zarezerwowane tylko dla ekskluzywnych restauracji.

Program kursu:

  część teoretyczna – wprowadzenie w produkty japońskie, techniki obróbki i produkcji

  produkcja, półprodukcja, przygotowanie baru:

  gotowanie ryżu

  obróbka ryb, warzyw, owoców morza i innych

  gotowanie sosów i marynat

  praktyczny trening:

  przygotowanie wszystkich form sushi

  przygotowanie sushi dla gości restauracji + aranżacja talerza

Kurs z kuchni tajskiej kończy się wydaniem certyfikatów

(Odwiedzin: 208 ,Dzisiaj : 1 )