Dnia 13.11.2015r. w Zespole Szkół Zawodowych im. Sandora Petőfi w Ostródzie odbyły się warsztaty kulinarne pt.„ Tradycyjne potrawy z mąki i ziemniaków”, które dotyczyły produktów regionalnych I ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.W zajęciach tych brała udział klasa pierwsza technikum żywienia i usług gastronomicznych. Sponsorem i organizatorem warsztatów była Agencja Rynku Rolnego.Celem warsztatów było zapoznanie uczniów ze sposobami wykorzystania regionalnych wyrobów (klusek i pierogów) oraz domowego makaronu jako bazy do potraw tradycyjnych z dodatkiem lokalnych surowców min. warzyw, owoców, grzybów, dziczyzny i drobiu pływającego. Warsztaty były przeprowadzone przez doświadczonego szefa kuchni Artura Wawer z firmy AWANGARDA i pod jego okiem młodzież przygotowała pyszne potrawy.
SMACZNIE I Z TRADYCJĄ
(Odwiedzin: 95 ,Dzisiaj : 1 )